Wie is…

Ik ben Anouk de Jongh, eigenaar van TekstAanBod. Mijn liefde voor taal en tekst – gesproken, geschreven en gezongen – zat er al heel vroeg in… en is er nooit meer uit gegaan. Mijn studie Theaterwetenschap bood het wetenschappelijk kader, de praktijk volgde in het theater, de non-profitsector en het bedrijfsleven.

Communicatie kreeg als vanzelf een hoofdrol in alles wat ik aanpakte. Schrijven, redigeren, corrigeren, vertalen: wat er ook op tekstgebied moest gebeuren, men wist mij te vinden. Ook als dat in eerste instantie misschien niet tot mijn kerntaken behoorde. En ik? Ik kreeg er steeds meer lol in en bekwaamde me spelenderwijs in het schrijversvak. De boodschap helder overbrengen, dát vond ik de mooiste uitdaging. Het is nog steeds mijn missie.

Sinds eind 2007 doe ik als zelfstandig copywriter in alle vrijheid wat ik het liefste doe: anderen helpen aan klinkende teksten. Ik heb er meer plezier in dan ooit en geniet enorm van de afwisseling in onderwerpen, media en opdrachtgevers. Van de vele koppen koffie en mooie verhalen. Van het meedenken, uitzoeken en spelen met toon en stijl. Maar vooral van het schrijven, schrappen en puzzelen tot het helemaal klopt. Ik heb het leukste werk ter wereld.

Wil je weten wat ik voor jou kan doen? Bel of mail me voor een goed gesprek!

handtekening